e scris în steleeeeee!!!!


Ştii cum e să fii întrebat ce zodie eşti şi când spui că eşti Leu, să vezi nişte reacţii cu ochi mari şi buze ţuguiate a admiraţie combinată cu invidie, de parcă ai câştigat premiul cel mare la Loteria Vizelor (în)Dumnezeite şi eşti abonat pe viaţă la noroc, bucurie şi abundenţă? Dacă eşti Leu, ştii... Că şi cum Tu, pentru că eşti Leu, pocneşti din degete, şi gata, primeşti tot şi ceva pe deasupra că să ai şi mâine şi poimâine şi mereu... ţi se cuvine.

Acu' nu înţelegeţi că eu nu mă bucur că oamenii mă văd aşa şi că-mi atribuie asemenea atuu-ri şi uşurinţe şi pile la Cel-de-Sus, căci nu e chiar departe de adevăr... :) Şi totuşi, numai cine dansează cu această energie a Leului, mai ales prin el însuşi, dar şi dacă a avut ocazia să se scufunde în cunoaşterea şi descoperirea (dificilă treaba!) a unui Leu, numai acela are idee ce înseamnă să-ţi iei în viaţă asta aşa ceva pe cap şi în inima...

Ei bine, să fii Leu e un dar, într-adevăr. În egală măsură, însă, e un sus-jos permanent, o lupta cu sine pe care puţine alte semne o mai duc în asemenea forţă, o strălucire demnă care costă de regulă multă încrâncenare şi chiar durere. Nu e ca şi cum tot ce are un Leu frumos e de-a gata. Nu, un Leu care străluceşte a muncit, a şlefuit, a transformat ceva până acolo. Un Leu care îşi poartă coama cu demnitate, ca şi cum viaţa cu tot ce are mai bun în ea i se cuvine, înţelege şi crede că suntem aici pentru a ne bucura de viaţă, pentru a face ce ne place şi a trăi fix cum ne place. Asta este miza Leului: bucuria. Şi experienţa. Şi iubirea.

Pentru un Leu e vital să iubească ce este, ce face şi ce are. Altfel, îşi pierde bucuria. Şi dacă îşi pierde bucuria, începe să devină tiran, să-i domine pe ceilalţi, să-i sufoce pretinzându-le tot felul de gesturi de dovezi.

Leul conştient este capabil de o nobleţe naturală, firească, regală... O generozitate şi un fair-play cu care rar ne întâlnim. Nu e capabil să urască, să se răzbune, să poarte resentimente. Dacă se supără, îi trece repede. Are şi obiceiul de a se înfuria...când lucrurile nu-i ies cum vrea sau nu primește atentia așteptată.

Leul conştient se comportă că un rege înţelept. Însă chiar şi înţelept fiind, nu-ţi dori să străluceşti mai mult decât el. Nu vei avea loc pentru asta. Şi oricum, există atâta loc sub soare, de ce nu ţi-ai căuta o altă scenă, pur şi simplu?...

Dacă stai lângă un Leu, trebuie să ai grijă cât îi dai, cât de mult te laşi sedus, pentru că e posibil să te arzi sau să te trezeşti că joci în filmul lui şi niciodată în al tău. Iar asta nu e neapărat rău, depinde ce vrei, ce alegi...

Leul inspiră, în preajma lui pare că totul e mai ușor, joacă deseori rol de locomotivă. Îi împuternicește pe cei din jur, îi încurajează, prin putine cuvinte, dar hotărâte, să facă ce-și doresc.

Leul poartă coroana care străluceşte dar aceeaşi coroana îl poate şi incomoda deseori. Fie prin aşteptările pe care le creează în ceilalţi, fie datorită standardului înalt la care mereu îşi doreşte să se ridice şi a dorinţelor care nu se mai opresc. El mereu vrea ceva. Iar asta chiar şi pe el îl oboseşte, darămite pe ceilalţi.

Leul e Inima. Are nevoie de iubire ca de aer. Când nu iubeşte, îşi creează poveşti despre iubire, iubeşte ideea de iubire. Poate chiar să se convingă singur că iubeşte. Tot e mai bine decât nimic... Şi totuşi, aşa apar deziluziile Leilor, din cauza poveştilor pe care şi le construiesc în cap şi la nivelul cărora nimeni niciodată nu se va putea ridica vreodată, uneori nici măcar ei.

Pentru Leu, viaţă este o scenă. Un joc. O piesă. Uneori dramatică. Alteori o experienţă fericită. Dar niciodată plata, seacă sau banală. Nici ca distribuție, nici ca scenariu...

Leu - Zodiacul European
Verb:”Eu vreau”;
Element: Foc;
Calitate: Fix;
Energie: Yang;
Guvernator: Soare;
Casa astrologica: Casa a V-a;
Zi: Duminica;
Culoare: Auriu;
Piatra pretioasa: Rubin;
Metal: Aur;
Anatomie: inima, coloana vertebrala, spatele;

Semnificatie (in astrograma natala) : Locul ocupat de Leu in astrograma arata domeniul de viata unde individul se exprima cel mai bine pe sine, unde straluceste, este in central atentiei, conduce. Este si zona in care talentele sunt valorizate, iar bucuria de viata este vizibila.

Lei celebri: Vlad Mirita (2.08.1981), Jasmine (27.07.1978), Cristina Cioran (27.07.1977), Madonna (16.08.1958), Charlize Theron (7.08.1975), Sandra Bullock (26.07.1964), Bill Clinton (19.08.1946), Mihaela Radulescu (3.08.1969), Antonio Banderas (10.08.1960), Robert de Niro (17.08.1943), Marcel Iures (2.08.1951), Jennifer Lopez ( 24.07.1969), Horatiu Malaele (31.07.1952)

Personalitate
Guvernat de Soare, Leul se simte excelent în lumina reflectoarelor și este cel care a inventat încrederea în sine.
Leii sunt amuzanți, teatrali, din calea-afarǎ de exuberanți și conducǎtori înnǎscuți. Nu renunțǎ niciodatǎ pânǎ când nu ajung unde își doresc (iar țintele lor nu sunt deloc modeste). Vor sǎ fie primii în toate, foarte lǎudați și apreciați. Expresia sinelui și creativitatea sunt caracteristicile de bazǎ ale unui Leu. Acest nativ știe foarte bine cǎ tot ce se întâmplǎ în viața lui este produsul creației voite.
Fiind semn fix, Leul este hotǎrât, încǎpǎțânat și chiar tipicar. Ştie sǎ fie lider și își asumǎ acest rol cu plǎcere și cu o încredere în sine uluitoare. Este mândru, autoritar, generos și loial, dar poate deveni și vanitos, plin de sine și necruțǎtor cu inamicii. Totuși, oricât de tare l-ar supǎra cineva, uitǎ și iartǎ foarte repede.
Leii sunt foarte direcți și sinceri în legǎturǎ cu nevoile și așteptǎrile lor, iar uneori, aceastǎ lipsǎ de versatilitate îi costǎ scump. Au un soi de naivitate și credulitate, investind încredere în toatǎ lumea pânǎ la proba contrarie. Cad foarte ușor în plasa celor de rea credințǎ, din cauzǎ cǎ sunt sensibili la laude și lingușeli. Poate cǎ ar fi bine ca Leii sǎ fie mai puțin încrezǎtori, dar ei au nevoie de adulație, iar ceilalți nu se pot abține sǎ nu le-o ofere.
Profesii
Nimeni nu conduce mai bine ca un Leu și de aceea nativii acestei zodii se vor îndrepta cu prioritate spre domenii care le permit sǎ fie în frunte, sǎ conducǎ, sǎ strǎluceascǎ. Pot fi generali și regi, dar pot fi și profesori, inspirându-i permanent pe studenți/elevi și molipsindu-i de entuziasm.
Pot sǎ se ocupe cu succes de arte, strǎlucind cu puterea Soarelui și având din plin, carismǎ și magnetism. Dacǎ este în atenția publicului, Leul este foarte fericit.
Scena a fost inventatǎ parcǎ pentru acesti nativi și vor face cunoștințǎ cu ea într-un fel sau altul. Se înțelege cǎ pot fi excelenți actori , fiind ajutați și de teatralismul lor impresionant.Se descurca de asemenea de minune, ca oameni de televiziune, artisti, decoratori, designeri, bijutieri.
Au nevoie de profesii care sǎ le permitǎ sǎ fie creativi, sǎ aibǎ libertate de mișcare și posibilitatea de a se exprima nelimitat. Ca subalterni , sunt destul de incomozi.
Sanatate
Leii sunt cei mai sǎnǎtoși nativi din tot zodiacul. Au o vitalitate de invidiat și o poftǎ de viațǎ molipsitoare. Sunt puternici și pare sǎ nu-i atingǎ nicio boalǎ. Singura situație în care Leii devin vulnerabili, este aceea când nu obțin adorația doritǎ într-o relație sentimentalǎ. Atunci ei se pot chiar îmbolnǎvi fizic.
Așadar, acești nativi trebuie sǎ se vindece emoțional, ori de câte ori au vreo problemǎ de sǎnǎtate. Emoțiile lor le determinǎ starea de sǎnǎtate.
Au nevoie de Calciu și Magneziu pentru buna funcționare a inimii și sistemului circulator. Conezima Q10 le este de asemenea beneficǎ , pentru cǎ le fortificǎ inima.
Dragoste
Leii sunt de regulǎ generoși (și așteaptǎ sǎ li se rǎspundǎ cu aceeași monedǎ), loiali și au o anume noblețe sufleteascǎ. Le place sǎ fie îndrǎgostiți și le place teatralismul oferit de dragoste. Se poate spune cǎ sunt îndrǎgostiți de dragoste.
Vor sǎ fie adorați și oferǎ același lucru în schimb. Poate fi destul de greu sǎ câștigi inima unui Leu, dar odatǎ ce ai reușit, poți fi sigur cǎ ai lângǎ tine un om cu care poți merge pânǎ în pânzele albe, un om care te va susține neobosit și îți va fi fidel pânǎ la capǎt.
Partenerul unui Leu nu trebuie sǎ uite sǎ-l aprecieze necontenit pe acesta, sǎ-i facǎ daruri și complimente. Altfel, dacǎ Leul nu se simte valorizat, va suferi foarte mult și în definitiv, va pleca sau se va înstrǎina.
Leii par sǎ se fi nǎscut pentru dragoste. Pentru a iubi și a fi iubiți. Cu teatralismul lor specific, entuziasmul de neegalat, generozitatea și bucuria de viațǎ, Leii se aventureazǎ foarte repede într-o relație, chiar dacǎ este nepotrivitǎ.
Intrǎ foarte repede în jocul flirtului și pot fi cuceriți destul de ușor, cu condiția sǎ fie flatați, admirați și impresionați (prin vestimentație, cuvinte bine alese și rafinament).
Ca sǎ pǎstrezi un Leu, e nevoie de foarte mult devotament, dedicație și generozitate. Pentru cǎ vor sǎ fie adorați, lǎudați și surprinși cu cadouri (cu cât mai scumpe, cu atât mai bine).
Dacǎ ai câștigat inima unui Leu, poti conta pe el nemijlocit. În schimb, evitǎ sǎ-l jignești și sǎ-I rǎnești amorul propriu, mai ales în public. Nu va înghiți asta!
Compatibilitate
Leii rezoneazǎ foarte bine cu semnele de foc (Berbec, Leu, Sǎgetǎtor), se simt inspirați de semnele de aer (Gemeni, Balanțǎ, Vǎrsǎtor), sunt provocați de semnele de apǎ (Rac, Scoprion, Pești) și contrariați de pragmatismul semnelor de pǎmânt (Taur, Fecioarǎ, Capricorn). Dar sǎ facem un tur de zodiac, pentru a înțelege mai bine cum interacționeazǎ acești nativi cu fiecare din cele douǎsprezece semne zodiacale:
Vǎrsǎtorul îl fascineazǎ pur și simplu pe Leu. Ştie atât de multe lucruri, are rǎspuns la orice și este atras de modern și avandgardist. Numai cǎ e necesar ca Vǎrsǎtorul sǎ-i dea mai multǎ atenție Leului.


Varsator - Zodiacul European
Verb: “Eu cunosc”
Element: Aer;
Calitate: Fix;
Energie: Yang;
Guvernator: Uranus;
Casa astrologica: Casa a XI-a;
Zi: Sambata;
Culoare: Albastrul cerului;
Piatra pretioasa: Ametistul;
Anatomie: Gambe, circulatie;

Semnificatie: Locul pe care-l ocupa Varsatorul intr-o tema natala, arata domeniul de viata, in care individul cauta libertatea si independent.

Varsatori celebri: Shakira( 2.02.1977), Gheorghe Hagi (5.02.1965), Bianca Brad (27.01.1968), Oprah Winfrey (29.01.1954), Florin Piersic (27.01.1936), Victor Rebenciug (10.02.1933), Stefan Iordache (3.02.1941), Jennifer Aniston ( 11.02.1969);


PERSONALITATE
Vǎrsǎtorul este semnul zodiacal care dǎ cei mai excentrici indivizi.
Acest nativ este mereu atras de tot ceea ce e nou, ieșit din tipare și din obișnuit. Nu îi place sǎ facǎ ce fac toți ceilalți oameni, sǎ se conformeze unui comportament tip “uniformǎ” , sau sǎ ținǎ cont de aparențe și de pǎrerile altora. El dorește sǎ fie exact cum simte, chiar dacǎ riscǎ sǎ fie judecat sau blamat, pentru atitudinea nonconformista.

Vǎrsǎtorul este principiul care luptǎ împotriva a tot ce existǎ, tot ce pare normal sau este vechi și perimat. El este omul viitorului și libertǎții de exprimare. Considerǎ cǎ ceea ce oamenii numesc principii, nu sunt decât niște constrângeri și limitǎri, care-I opresc din evoluție.

El dorește în permanențǎ sǎ vinǎ cu ceva nou, sǎ schimbe reguli, sǎ iasǎ din tipare. Sigur cǎ face asta, atât pentru a-și satisface instinctul de a îmbunǎtǎți, cât și pentru a se deosebi de ceilalți oameni, deci pentru a se ridica deasupra mulțimii.

Vǎrsǎtorul este și semnul umanitǎții, ceea ce înseamnǎ cǎ acești nativi iubesc oamenii, militeazǎ pentru drepturile lor, se integreazǎ în grupuri care le împǎrtǎșesc idealurile și aspirațiile, le place sǎ aibǎ mulți prieteni, pe care sunt mereu gata sǎ-i ajute și sǎ fie mareu în mijlocul oamenilor.

Acest semn este unul obiectiv, care mai presus de propria persoanǎ, se preocupǎ în primul rând de binele omenirii, de un proiect mǎreț în care s-a angajat, sau de un ideal îndrǎzneț. În timp ce semnul aflat în opoziție , Leul, care se focuseazǎ în primul rând pe propria persoanǎ, Vǎrsǎtorul se orienteazǎ cǎtre oameni.

Scopurile Vǎrsǎtorilor sunt întotdeauna înalte și inspirate de idealuri mǎrețe. Sigur cǎ acest lucru dǎ naștere la controverse și uimire, dar nu-l deranjeazǎ câtuși de puțin.
Spre deosebire de un Capricorn, care este atașat de reguli, norme și sistem, Vǎrsǎtorul este total împotriva acestora. El crede cǎ acest tip de viațǎ , omoarǎ spiritul și creativitatea.

Dorește sǎ aibǎ propriul ritm, nu-i plac etichetele și catalogǎrile.
Sǎ nu uitǎm însǎ cǎ Vǎrsǎtorul este un semn fix, ceea ce înseamnǎ cǎ uneori, acești nativi pot șoca prin fixitatea ideilor lor.

PROFESII
Profesiile care li se potrivesc cel mai bine Vǎrsǎtorilor sunt cele care permit ocuparea unei poziții speciale si demonstrarea individualitǎții. Se simt bine în domenii neconvenționale, neobișnuite, orientate spre viitor, care cer originalitate, talent organizatoric, inventivitate.

De regulǎ își aleg profesii care cer muncǎ în echipǎ dar care le oferǎ și un anume grad de libertate si independențǎ. De asemenea, profesiile tehnice sau care au scopuri idealiste (ca o contribuție la îmbunǎtǎțirea lumii) le sunt foarte potrivite Vǎrsǎtorilor.

Așadar,acești nativi se pot descurca de minune în profesii ca:inginer, informatician
electrician, specialist în computere, radio, televiziune sau electronicǎ, jurnalist,
caricaturist , artist, regizor de film (mai ales S.F), astrolog, neurolog, psihiatru, sociolog.

SǍNǍTATE
Vǎrsǎtorul guverneazǎ sistemul circulator și gleznele, ceea ce înseamnǎ cǎ aceste zone pot fi mai sensibile decât altele.
Acești nativi au nevoie de o dietǎ bogatǎ în magneziu, pentru a-și susține sistemul nervos și inima (guvernatǎ de Leu, opusul Vǎrsǎtorului, pe cercul zodiacal) .
Ori de câte ori au probleme de sǎnǎtate, pot apela cu încredere la metode alternative de terapie ( acupuncturǎ, bionergoterapie, reflexoterapie), care în cazul lor, dau rezultate rapide.

ÎN DRAGOSTE…
Vǎrsǎtorul este expresia libertǎții și independenței, de aceea are nevoie de parteneri care sǎ-i respecte dorința de a fi și a face exact ce dorește și îl inspirǎ. Nu va putea trǎi niciodatǎ alǎturi de o paersoanǎ care îi îngrǎdește libertatea sau îi impune un anume tip de comportament.

Dacǎ se aflǎ lângǎ persoana potrivitǎ, dacǎ se simte prieten cu aceasta, atunci va fi constant, sincer și devotat. Dacǎ nu, va fi un rǎzvrǎtit greu de suportat.
Vǎrsǎtorii par deseori distanți și reci, chiar și cu cele mai dragi persoane din viața lor. Au o anume detașare, care uneori este interpretatǎ drept lipsǎ de sentimente și chiar de interes.

Aceastǎ atitudine se datoreazǎ modului impersonal în care trateazǎ oamenii , dar și faptului cǎ, de cele mai multe ori , se lasǎ animați de proiecte importante și idealuri înalte.

Chiar și când se cǎsǎtoresc, Vǎrsǎtorii privesc relația conjugalǎ ca pe un parteneriat, sau o prietenie, din care ambii parteneri au de învǎțat și prin care pot evolua din toate punctele de vedere.
Sigur cǎ un Scorpion cu emoții intense și tendințǎ accentuatǎ spre posesivitate, va înțelege foarte greu sau deloc, acest principiu de conviețuire.

Vǎrsǎtorul este prea puțin preocupat de emoții. El intelectualizeazǎ și mentalizeazǎ sentimentele. Preferǎ conversațiile de calitate, declarațiilor siropoase de dragoste.

Vǎrsǎtorii sunt poate cei mai buni prieteni din tot zodiacal. Dar ca iubiți, sunt destul de detașați și distanți. Ei sunt mereu gata sǎ ajute, au un devotament puternic îndreptat cǎtre oameni în general, dar nu sunt persoane emoționale, ci mentale.

Sunt sociabili și foarte curioși sǎ afle detalii despre experiențele și viețile oamenilor. Pot aborda cu seninǎtate orice subiect, dar sunt astrași în special de domenii de avangardǎ.Se înțeleg bine cu toatǎ lumea, dar cu siguranțǎ au și ei afinitǎțile lor:

Cu Leul, formeazǎ un cuplu în care contrariile sunt la ele acasǎ. Totuși poate fi o legaturǎ puternicǎ și constructivǎ dacǎ Leul este nobil și generos, iar Vǎrsǎtorul este sincer și onest.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu