ENTJ-a (!!!???)

Tipul tău de personalitate este:
“Conducător”
(ENTJ-a)


“Timpul tău este limitat, așa că nu îl irosi trăind viața altcuiva. Nu fi prizonierul dogmei – al conviețuirii cu rezultatul a ceea ce gândesc alte persoane. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să îți amuțească vocea interioară. Și cel mai important, găsește-ți curajul de a-ți urma inima și intuiția. Ele știu deja ceea ce vrei tu să devii cu adevărat. Orice altceva trece pe un plan secundar.” Steve Jobs
ENTJ-ii sunt lideri înnăscuți. Persoanele care au acest tip de personalitate au fost dăruiți cu carismă și încredere, și proiectează autoritate într-un mod care atrage mulțimile laolaltă pentru îndeplinirea unui scop comun. Dar, spre deosebire de omologii lor centrați pe Principii (F), ENTJ-ii sunt caracterizați deseori de un nivel neiertător de raționalitate, folosindu-și determinarea, convingerea și mințile ascuțite pentru a atinge tot ceea ce și-au propus. Probabil este bine că aceștia formează doar trei procente din populație, pentru a nu copleși tipurile de personalitate mai timide și sensibile care formează restul populației lumii – dar trebuie să le mulțumim ENTJ-iilor pentru multe dintre afacerile și instituțiile pe care le considerăm ceva normal zilnic.

Fericirea se ascunde în bucuria reușitei

Dacă este un lucru pe care ENTJ-ii îl iubesc, acesta este o provocare bună, mare sau mică, ei fiind ferm convinși că orice scop poate fi atins dacă dispui de timp și resurse suficiente. Această calitate face din persoanele cu personalitate de tip ENTJ antreprenori extraordinari, iar abilitatea lor de a gândi strategic și a-și păstra concentrarea un timp îndelungat, în timp ce execută fiecare pas al planurilor lor cu determinare și precizie, îi transformă în lideri puternici ai unor afaceri. Această determinare este deseori o profeție auto-împlinită, pentru că ENTJ-ii își împing scopurile cu o voință de nestrămutat în locuri unde alții s-ar da bătuți și ar alege să treacă peste, iar natura lor Extravertită (E) îi determină să îi împingă pe toți ceilalți alături de ei, atingând rezultate spectaculoase de-a lungul acestui proces.
La masa negocierilor, fie că vorbim despre un mediu de afaceri sau cumpărarea unei mașini, ENTJ-ii sunt dominatori, neobosiți și neiertători. Aceste trăsături nu sunt cauzate de o fire rece și vicioasă per se – ci mai mult de faptul că personalităților ENTJ le plac cu adevărat provocările, bătălia minților, schimbul de replici ce se naște din acest mediu, iar dacă cealaltă parte nu poate ține pasul, acesta nu este un motiv pentru cei cu personalitate ENTJ să pună capăt luptei.
Gândul cel mai important ce trece prin mintea unei persoane cu personalitate ENTJ ar fi ceva de genul “Nu îmi pasă dacă crezi că sunt un ticălos insensibil, atâta timp cât rămân un ticălos eficient.”.
Dacă există persoane care câștigă respectul ENTJ-iilor, acestea sunt cele care le fac față din punct de vedere intelectual, care sunt în stare să acționeze cu o precizie și o calitate a faptelor egale cu ale lor. Personalitățile ENTJ au o capacitate aparte în a recunoaște talentele altora, iar acest lucru îi ajută în eforturile lor de a forma o echipă (pentru că nimeni, indiferent cât de incredibil ar fi, nu poate face totul de unul singur), și de a reuși să nu afișeze prea multă aroganță și condescendență. Cu toate acestea, aceștia dispun și de abilitatea de a evidenția cu un grad mare de insensibilitate eșecurile altora, și aceste este momentul în care ENTJ-ii încep să se confrunte cu necazuri.

Cultivarea științei relațiilor umane

Exprimarea emoțiilor nu este trăsătura cea mai puternică a nici unui tip Analitic (NT), dar datorită naturii lor Extravertite (E), distanțarea ENTJ-iilor de emoțiile lor se face mai ales în mod public, și este resimțită în mod direct de un număr mare de persoane. Mai ales în mediul profesional, ENTJ-ii vor zdrobi pur și simplu sensibilitatea celor pe care ei îi consideră a fi ineficienți, incompetenți sau leneși. Pentru cei cu personalitate de tip ENTJ, afișarea emoțiilor este o dovadă de slăbiciune, iar cu această abordare este foarte ușor să își facă inamici – ENTJ-ii ar face bine să își amintească că depind de funcționalitatea unei echipe, nu doar pentru a-și atinge scopurile, dar și pentru validarea și feedback-ul personale, ceva la care, în mod curios, ENTJ-ii sunt foarte sensibili.
ENTJ-ii sunt adevărate manifestări de putere, și își cultivă o imagine conform căreia sunt extraordinari – și deseori chiar sunt. Trebuie însă să își amintească că statutul lor este creat nu doar prin acțiunilor lor, ci și prin acțiunile unei echipe care îi sprijină, și că este important să recunoască contribuțiile, talentele și nevoile rețelei care îi susține, cel puțin dintr-o perspectivă emoțională. Chiar și în situația în care trebuie să adopte o mentalitate de genul “fă-te frate cu dracul până treci puntea”, dacă ENTJ-ii sunt în stare să combine o concentrare emoțională sănătoasă cu celelalte atuuri personale, vor fi răsplătiți cu relații adevărate, satisfăcătoare și toate victoriile pe care și le doresc.

 ENTJ-i faimoși:
  sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu