16.04.2020_Horațiu Moldovan, anunț sumbru înainte de Paște: ”Ne așteptăm la o dublare a cazurilor de coronavirus”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a făcut un anunț sumbru înainte de Paște în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri de coronavirus din România.

Horațiu Moldovan, anunț sumbru înainte de Paște

Într-o intervenție la Antena 3, Horațiu Moldovan a anunțat că se așteaptă ca numărul cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus să înregistreze o crește semnificativă imediat după Sărbătorile de Paște.
”Ne așteptăm să se producă un nou val de cazuri de coronavirus după aceste Sărbători Pascale. Noi sperăm să fim în limita unei dublări”, a declarat secretarul de stat.
”Dacă acest salt va fi peste dublu, sistemul medical poate să ajungă la limita lui de funcționare și să trebuiască să luăm măsuri speciale”, a fost mesajul îngrijorător tras de Horațiu Moldovan.

”Previziunile sunt că spre sfârșitul lunii mai mergem spre un trend ascendent”

Secretarul de stat consideră că nu putem vorbi de o relaxare a măsurilor de distanțare decât în momentul în care numărul cazurilor de coronavirus înregistrate în țara noastră va fi pe un trend descendent timp de o săptămână.
”Previziunile sunt că spre sfârșitul lunii mai mergem spre un trend ascendent și apoi vedem ce facem”, a afirmat în încheiere Horațiu Moldova, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
El a mai anunțat că România va introduce în curând tratamente noi pentru bolnavii în stare gravă de coronavirus, termenul prevăzut pe acest lucru fiind după Sărbătorile de Paște.
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru nu se așteaptă ca măsurile impuse de autorități să fie relaxate mai devreme de 20 mai sau 1 iunie. El a dezvăluit că persoanele peste 65 de ani ar putea fi restricționate chiar pentru o perioadă și mai lungă.
Ultimul bilanț anunțat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 7.216, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 337 de îmbolnăviri. Numărul morților este de 362.
https://www.fanatik.ro/horatiu-moldovan-anunt-sumbru-inainte-de-paste-ne-asteptam-la-o-dublare-a-cazurilor-de-coronavirus-19182624?fbclid=IwAR1DJdMSiGg89a3fzoWojiEAKRvvyrc48GbXcxrQtMP8BZtM4kmO2OxTvrE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu