9.03.2020_Breaking! Tratamentul pentru coronavirus, descoperit în China! De ce nu poate fi folosit şi în România

Răsturnare de situaţie în China, acolo unde compania naţională de medicamente a anunţat că a început, încă de luna trecută, să folosească un ser anti-coronavirus în cazul persoanelor care suferă de forme grave ale acestui virus. Cu toate acestea, acest medicament nu va putea fi folosit prea devreme în România sau în UE din cauza reglementărilor în vigoare. Cum au reuşit chinezii să stopeze virusul.

Anunţul guvernului chinez

China National Biotec Group Company a transmis recent că foloseşte cu succes un ser anti-COVID 19 pentru tratarea bolnavilor care fac forme grave ale infecţiei cu coronavirus. Acesta pare să fie motivul pentru care rata mortalităţii în cazul acestui virus a scăzut drastic în China. Mai mult, guvernul chinez a confirmat informaţia, recunoscând că se poate trata coronavirusul prin intervenții farmacologice încă din luna februarie.

De ce nu poate fi tratamentul folosit şi în România

Teribil este faptul că metoda folosită în China pentru salvarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus s-ar putea să nu fie autorizată în Europa prea curând. Acesta este şi motivul pentru care medicii din România şi cei din Europa aşteaptă un vaccin împotriva acestei boli în detrimentul terapiei cu ser. Practic, China folosește o resursă pusă la dispoziție chiar de către epidemia coronavirus şi pacienții infectați cu coronavirus. Studiile arată că peste 80% din cazuri fac forme ușoare sau chiar asimptomatice ale virusului, vindecându-se de la sine. Aceştia sunt pacienţii care au eliminat virusul din organism după ce corpul lor a creat singur anticorpi. După aproximativ două săptămâni ei sunt vindecați, dar organismul lor produce în continuare anticorpi care distrug specfic coronavirus. Motivul pentru care folosirea plasmei de la pacienți vindecați drept tratament va fi dificilă în Europa şi în UE se datorează limitărilor legale și birocratice în vigoare, fiind necesare numeroase teste, aprobări şi mecanisme de verificare pentru a preveni răspândirea altor boli prin injectarea de produse biologice recoltate de la pacienții vindecaţi.

Guvernul chinez foloseşte sângele persoanelor vindecate

Practic, persoanele vindecate donează sânge, iar doctorii chinezi separă plasma de eritrocite și o injectează pacienților cu forme mai grave de boală, lucru care îi ajută să se vindece. Practic, anticorpii aflați în serul donat de cei vindecaţi anihilează virusul din sânge şi ajută organismul să reziste până apare secreția proprie de anticorpi, sau chiar elimină COVID în lipsa acesteia. Până când cercetarea medicală modernă va găsi un tratament antiviral specific sau va pune la punct vaccinul anti-COVID 19, chinezii folosesc această metodă rudimentară, dar extrem de eficientă, pentru a salva persoanele care suferă de forme grave ale bolii.
https://voxbiz.ro/breaking-tratamentul-pentru-coronavirus-descoperit-in-china-de-ce-nu-poate-fi-folosit-si-in-romania.html?fbclid=IwAR0BbYY2ErUI35BNZGx66ZElJZOl62gAvSH2az6sIm6GEyw5U5dl1TfASFE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu