25.02.2020_Coronavirus. Încep testările pe oameni a primului vaccin

Fabricantul de medicamente Moderna Inc. a produs primul lot al unui vaccin împotriva noului coronavirus, vaccin care a fost dezvoltat rapid pentru a putea fi pus la dispoziția cercetătorilor guvernamentali ai Statelor Unite ale Americii.

Următorul pas este acela că guvernul american va demara primul test pe oameni al noului vaccin despre care se speră că va putea opri epidemia care s-a declanșat în China, scrie Wall Street Journal.

Cursa pentru obținerea primului vaccin împotriva coronavirusului covid-19 se află în plină desfășurare. Și specialiștii chinezi au dezvoltat un vaccin, considerat eficient împotriva noului coronavirus, anunța Zhang Hanhui, ambasadorul Chinei la Moscova, în urmă cu câteva zile.

Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecționase al SUA va demara testele clinice pe un grup de 20-25 de voluntari sănătoși până la sfârșitul lunii aprilie.

Primele rezultate vor fi obținute în lunile iulie sau august.

Dacă testele vor începe așa cum a fost prevăzut, înseamnă că vor fi trecut numai 3 luni de la proiectarea vaccinului la testare față de anul 2002, când în cazul SARS au fost necesare 20 de luni pentru dezvoltarea unui vaccin.

https://www.dcbusiness.ro/primul-vaccin-impotriva-noului-coronavirus-va-fi-disponibil-in-3-luni_612762.html?fbclid=IwAR02q1_Uz-G67I5a4uc__U9jTuX4_3qlaOgplx0eg0kSN1Lj1QquuxWaDTA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu